LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Torturi

Tort Red Velvet

Tort Red Velvet sau in traducere “Catifea Rosie” este un tort deosebit, potrivit pentru ocaziile speciale sau pentru sarbatori. Intr-adevar, blatul este moale, pufos si umed, o combinatie grozava de cacao, lapte batut si vanilie, iar crema super catifelata si fina!

Se potriveste decorului de Craciun, asa ca nu ezitati sa-l faceti de sarbatori!

Tort Red Velvet

5 from 1 vote
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: internationala
Keyword: crema de branza, red velvet, tort
Timp: 1 oră 30 minute
Porții: 10
Autor: Oana

Ingrediente

Blat

  • 345 gr faina
  • 10 gr cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 115 gr unt nesarat 82% grasime
  • 300 gr zahar
  • 220 ml ulei
  • 240 ml lapte batut
  • 4 oua
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • gel alimentar colorant rosu

Crema

  • 450 gr crema de branza
  • 115 gr unt nesarat
  • 150 gr zahar pudra
  • 30 gr smantana pentru frisca
  • 2 lingurite extract de vanilie

Reteta pas cu pas

  • Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si prepara mai intai blatul
  • Amesteca intr-un castron faina, bicarbonatul de sodiu, cacaua si sarea
  • Mixeaza timp de 1 minut untul la temperatura camerei pana devine pufos, apoi adauga zaharul putin cate putin, si mai mixeaza 2 minute, pana amestecul devine cremos
  • Adauga uleiul si mixeaza la viteza mare inca 2 minute
  • Chiar daca uleiul nu se combina in totalitate cu untul, nu te ingrijora, este normal!
  • Adauga galbenusurile in compozitie si mixeaza in continuare pana se incorporeaza
  • Daca este nevoie, curata peretii vasului cu o spatula de silicon
  • Adauga otetul, apoi colorantul alimentar, pana obtii culoarea dorita
  • Redu viteza la minim si adauga ingredientele uscate in trei reprize, alternand cu laptele batut
  • Pune compozitia intr-un castron incapator si mixeaza apoi albusurile pana obtii o spuma tare
  • Adauga-le apoi in aluat, putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza bine
  • Imparte compozitia in doua si rastoarn-o in doua forme de copt cu diametrul de 24 cm
  • Pune blaturile in cuptor si lasa-le 30-40 de minute
  • Verifica cu o scobitoare daca sunt coapte, scoate apoi formele si lasa blaturile la racit pe un grilaj
  • Pentru crema, mixeaza untul la temperatura camerei cu crema de branza pana se inmoaie
  • Adauga apoi zaharul pudra, smantana lichida si vanilia si mai mixeaza 2 minute
  • Indreapta blaturile de tort cu ajutorul unui cutit bine ascutit, taind partea mai bombata de sus
  • Pune un blat pe platou, rastoarna jumatate de crema, pune al doilea blat si apoi restul de crema
  • Niveleaza bine si imbraca lateralele tortului
  • Faramiteaza blatul ramas si decoreaza tortul, apoi pune-l la rece 2-3 ore
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *