Caută o rețetă sau un ingredient

Torturi

Tort Sacher

Tort Sacher, unul dintre cele mai cunoscute torturi din lume, este de origine austriaca si creat de Franz Sacher in anul 1832 la Viena. Wow! Chiar impresionant si atat de elegant si de bun! Are un blat atat de pufos si bogat in ciocolata, moale ca un nor, se topeste in gura! Umplutura este doar un simplu gem de caise si este imbracat intr-o glazura densa de ciocolata.

Cu siguranta reteta originala de Sacher Torte este tinuta secreta si acum la Viena 🙂 insa au aparut diferite variante probabil cat mai apropiate de cea originala. Mie mi-a placut enorm acesta reteta si cu toate ca eu nu sunt un fan al ciocolatei, m-a cucerit inca de la prima lingurita 🙂

Ca sa iasa delicios folositi o ciocolata de foarte buna calitate, daca se poate ciocolata belgiana si un gem de caise facut in casa. Nu este un tort extrem de dulce pentruu folosim ciocolata amaruie si se serveste de obicei cu frisca batuta.

Tort Sacher

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: austriaca
Keyword: ciocolata, gem de caise, sacher, tort
Timp: 1 oră 30 minute
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

Blat

  • 225 gr unt moale
  • 225 gr zahar
  • 8 oua
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 130 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 170 gr ciocolata neagra 50% cacao

Umplutura

  • 300 gr gem de caise

Glazura

  • 230 gr ciocolata neagra
  • 115 gr unt
  • 1 lingura miere

Decor

  • 50 gr ciocolata neagra

Reteta pas cu pas

  • Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos
  • Adauga apoi cate un galbenus de ou si vanilia
  • Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie
  • Adauga ciocolata topita si racita
  • Mixeaza albusurile separat pana se intaresc si adauga restul de zahar pana obtii o bezea
  • Adauga apoi bezeaua in compozitie in trei reprize, amestecand usor de sus in jos cu o spatula
  • Coace blatul intr-o forma cu pereti detasabili de 24 cm diametru, tapetata cu hartie de copt
  • Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si coace-l 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea
  • Scoate blatul pe un gratar si lasa-l la racit
  • Niveleaza blatul si apoi taie-l in doua, cand s-a racit complet
  • Amesteca gemul de caise intr-o craticioara si incalzeste-l putin pe foc pana devine usor fluid. Daca are bucati de fructe poti sa il pasezi cu un blender vertical
  • Unge primul blat cu gem de caise, pune celalalt blat deasupra si unge deasupra si marginile cu gem
  • Lasa tortul o ora sa se usuce la temperatura camerei
  • Pentru glazura, topeste untul, ciocolata si mierea pana amestecul devine omogen (eu le-am pus la microunde pentru 1 minut)
  • Lasa glazura sa se raceasca 5-10 minute si toarna-o apoi peste tort, lasand sa curga si sa imbrace bine marginile
  • Muta apoi tortul pe un platou si pune-l putin la rece
  • Pentru decor, topeste ciocolata neagra, pune-o intr-un posh micut, taie cu grija varful cu o foarfeca si scrie Sacher pe tort

 

Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?