Salata colorata cu fasole verde si galbena

5 from 1 vote
Printează rețeta
Fel: salata
Bucatarie: internationala
Keyword: fasole galbena, fasole verde, salata, sos de iaurt
Timp: 30 minute
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

  • 200 gr fasole verde fideluta
  • 200 gr fasole galbena fideluta
  • 1 ceapa rosie
  • 1 mana rosii cherry
  • 1/2 legatura patrunjel verde

Sos

  • 150 gr iaur grecesc
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita boia dulce/iute
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Reteta pas cu pas

  • Curata fasolea galbena si verde si taie-o pe jumatate, apoi pune-o la fiert in apa cu sare cam 15 minute, pana este fiarta al dente
  • Scurge-o de apa si clateste-o cu apa rece, apoi las-o la scurs intr-o sita
  • Cat timp fierbe fasolea prepara sosul: bate bine in mojar usturoiul taiat cu sare grunjoasa pana se face crema
  • Amesteca apoi cu iaurtul grecesc, adauga restul de ingrediente si pune-l la rece
  • Amesteca intr-un bol incapator fasolea cu ceapa taiata fideluta, rosiile cherry taiate pe jumatate si patrunjelul tocat fin
  • Adauga jumatate din sosul de iaurt si amesteca usor, iar restul de sos patreaza-l alaturi
  • Poate fi o garnitura super pentru un gratar sau se poate servi ca atare, cu o felie de paine prajita