Cotlet de porc cu legume coapte

5 from 1 vote
Printează rețeta
Fel: principal
Bucatarie: romaneasca
Keyword: cotlet de porc, friptura, legume
Timp: 1 oră 30 minute
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

  • 1 kg felii de cotlet de porc
  • 3 crengute cimbru
  • 3 crengute rozmarin
  • 3 crengute salvie
  • 2 frunze dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 gr vin roze
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare de mare dupa gust
  • piper colorat dupa gust

Reteta pas cu pas

  • Unge cu ulei de masline carnea spalata si uscata cu un prosop de hartie, apoi condimenteaza cu sare, piper si boia dulce
  • Taie cateii de usturoi in fasii si impaneaza cotletele de porc
  • Adauga apoi pe fiecare bucata de carne frunzulite de salvie si crengute de cimbru si rozmarin
  • Asaza feliile de cotlet intr-un vas de cuptor
  • Stropeste carnea cu vinul roze, adauga o cescuta de apa, foile de dafin deasupra si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora
  • Verifica din cand in cand carnea si o intoarce-o pe ambele parti, sa se gateasca uniform
  • Serveste cotletul de porc cu legume coapte la cuptor
  • Eu am facut un amestec cu morcovi mici, pastarnac, sfecla rosie, ceapa rosie, catei de usturoi in coaja, cartofi si mere rosii, le-am pus intr-o alta tava si le-am copt in acelasi timp cu carnea
  • Condimenteaza inainte legumele cu sare, piper, cimbru, rozmarin si stropeste-le cu ulei de masline