Sufleu cu cascaval si ciuperci

5 from 1 vote
Printează rețeta
Fel: Appetizer
Bucatarie: internationala
Keyword: cascaval, ciuperci, nucsoara, sos beshamel, sufleu
Timp: 45 minute
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

  • 4 ciuperci champignion
  • 40 gr unt
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 oua
  • 200 gr lapte
  • 2 linguri faina
  • 100 gr cascaval afumat
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa

Reteta pas cu pas

  • Curata si taie felii ciupercile, apoi inabuseste-le impreuna cu ceapa verde taiata rondele fine in putin unt
  • Cand s-au inmuiat opreste focul si lasa-le la racit
  • Intre timp, topeste untul intr-o craticioara, adauga faina si apoi treptat laptele, amestecand continuu cu telul ca sa nu se formeze cocoloase
  • Ia de pe foc si adauga cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici
  • Separa ouale si adauga cate un galbenus in compozitia cu cascaval, amestecand dupa fiecare cu telul
  • Adauga apoi ciupercile racite, sare si piper dupa gust si putina nucsoara proaspat rasa
  • Bate albusurile spuma cu un praf de sare si adauga-le in compozitie, amestecand usor cu o spatula
  • Unge formele de sufleu cu putin ulei sau unt topit si imparte compozitia de sufleu
  • Pune formele in cuptorul preincalzit la 170 de grade si lasa-le 20- 25 de minute, pana se umfla si se rumenesc frumos
  • Nu deschide cuptorul pe perioada coacerii pentru ca se lasa imediat
  • Serveste-le calde, sunt delicioase!